Acest site web utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii pe acest site va dati acordul cu privire la utilizarea de catre noi a cookie-urilor. Click aici pentru mai multe detalii.
Politica privind Cookie-urile
Acest site web utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii pe acest site va dati acordul cu privire la utilizarea de catre noi a cookie-urilor. Click aici pentru mai multe detalii.
Bulgur Hadászi. Bulgurul este de fapt grâu sfărâmat. Este o garnitură populară în bucătăria din Orientul Mijlociu și din Turcia. Boabele de grâu coapte, necoapte sau decorticate, sunt fierte la abur, uscate și apoi zdrobite grosier. Deoarece bulgurul este fiert la abur în prealabil, necesită foarte puțină gătire, spre deosebire de griș de grâu pe care o cunoaștem, care este pur și simplu fiartă în apă. Bogat în fibre, o cană de bulgur asigură 25% din necesarul zilnic. Bulgurul este de diferite dimensiuni: există bulgur mai mare, format din boabe de grâu întregi, de mărimea unui bob de orez, și bulgur destul de fin zdrobit, asemănător cu semolina. Primele se consumă ca garnitură, iar cele din urmă sunt folosite în salate, în mâncăruri gătite și sunt folosite și pentru a face chiftele. Bulgurul este un aliment foarte nutritiv. Este sărac în grăsimi și calorii, dar bogat în vitamine (B, E), minerale (potasiu, magneziu, fier, acid folic) și fibre, ceea ce îl face să fie recomandat persoanelor care țin dietă și diabeticilor, precum și mamelor insulino-rezistente și femeilor însărcinate.
Cod Produs | IEF-023243 |
---|